Windows 10

Uzunca bir süredir beklenen Microsoft’un yeni işletim sistemi sonunda tanıtıldı. Windows 8 ve Windows 8.1’in ardından Windows 9 olarak geleceği düşünülen yeni işletim sisteminin adı Windows 10 olarak gelince herkesi ters köşeye yatırdı.
 
Windows 10’un ismi dışında çok daha farklı özellikleri barındırarak geleceğini de söylemeliyiz. Mesela Windows 10, Microsoft cihazların genelini kapsayan bir işletim sistemi olacak. Yani telefon için farklı, tablet için ayrı, PC için ayrı işletim sistemleri olmayacak.

Genişletilmiş Başlat Menüsü:  Başlat menüsü, yeni sürümde sıklıkla kullanılan dosya ve fonksiyonları öne çıkaran, ayrıca kullanıcıya çok daha fazla özelleştirme olanağı sunan haliyle geri dönecek. Başlat menüsünün ve genel olarak son işletim sisteminin Windows 7’den farklı olmamasındaki en büyük sebep ise milyonlarca Windows 7 kullanıcısının yeni sisteme geçiş sürecini sıkıntısız atlatması olarak lanse edildi.

Pencereli Uygulamalar: Yeni işletim sistemiyle birlikte kullanıcıların Windows 8’deki gibi masaüstünden çıkaran modern uygulamalar yerine daha doğal bir yapı gelecek: Task View. Bu şekilde kullanıcıların Windows deneyimini daha iyi bir şekilde yaşamaları planlanıyor. Yani bundan sonra Windows uygulamaları birer pencere ile çalışacaklar. Bu pencereleri yeniden boyutlandırılabilecek, taşıyabilecek, üzerinde bulunan uygulama çubuğu sayesinde bir tıkla minimize edebileceksiniz. Ayrıca Snap Assist denilen araç sayesinde tüm açık olan uygulamalar arasında geçiş yapıp onları görmek mümkün hale geliyor.